Malzemeler: 300 gr nohut, 100 gr pirinç, 150 gr kuru soğan, et suyu veya su, 1 çay kaşığı nane, 250 gr kırmızı mercimek, 100 gr tereyağı, 250 gr kıyma, 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yeterince tuz.
Hazırlanışı: Nohutu akşamdan veya 6 saat önceden ıslatıp yıkayın. Tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su ilave ederek kapağını kapatın ve haşlayın. Nohut yarı pişme haline geldiğinde, mercimeği ve pirinci ekleyip hafifçe pişirin. Başka bir tencerenin içine yağı koyup kızdırın, soğanı katarak karıştırın. Soğan biraz yumuşadığında kıymayı ilave edin. Kıyma verdiği suyu çektikten sonra unu, naneyi, kırmızı biberi ve et suyunu ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatıp, çorba kıvamını ve lezzetini kontrol edip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.