Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan hepatit-B ve hepatit-C, vitiligo,karaciğer yetmezliği için lavanta kürü tarifi.
Hazırlanışı: Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar suya koyarak 4 dakika kısık ateşte demleyin. Dört dakikadan daha çok demlemeyin. Demleme sırasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun. Fokur fokur kaynatmayın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demlenmesi gerekir. Demleme süresi tamamlandığında, ılımasını beklemeden sıcakken süzmelisiniz . Süzme işlemini tamamlandıktan sonra içmek için ılımasını bekleyin.
15 gün süre ile her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her kullanımda taze olarak hazırlamanız şarttır. Bir gün önceden arta kalan lavanta suyunu kullanmayın. Kolay olsun diye birkaç günlük hazırlayarak buzdolabında saklamayın. Hiç bir şekilde damak tadınıza uygun olması için, içerisine şeker ya da benzeri hiç bir tatlandırıcı eklemeyin.
15 günlük ilk kürü tamamladıktan sonra rahatsızlığınızın seyrine göre haftada 3-4 kez, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam edin. Karaciğer metabolizmanız sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kürü sonlandırın.
Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Lütfen hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.