Malzemeler: 4 Orta Boy Kabak, 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci, 1 Çay Bardağı Sıvıyağ, 1 Demet Taze Soğan, 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz, Tuz ve Su, Yoğurt (süzme tercih edilir), 4-5 Diş Sarmısak, 1/2 Çay Bardağı Yağ, 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir).
Yemeğin Tarifi
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.