Malzemeler: 1 Su Bardağı Nohut, 1/2 Kg İşkembe, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Adet Büyük Soğan, 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası, 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası, Su, 1 Kase Mantı, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin.1 çorba kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin.Bir-iki kez çevirdikten sonra,bir miktar su ilave edin.Tuzunu ayarlayın.
Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin.Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.