Malzemeler: 1 Çay Fincanı Kurufasulye, 1 Çay Fincanı Barbunya, 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 1 Soğan, 2 Diş Sarmısak, 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası, 2-3 Domates, 1 Limon Suyu, 1 Su Bardağı Su, Bir Tutam Kırmızıbiber, 1 Tatlı Kaşığı Kimyon, 1 Çay Kaşığı Karabiber, 4-5 Dal Maydanoz, Tuz.
Yemeğin Tarifi Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu