Malzemeler: 3 Adet Orta Boy patates, 2 Adet Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Nişasta, 2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir, 3-4 Dilim Salam, 1/2 Su Bardağı Un, 1 Adet Yumurta Sarısı, 1/2 Su Bardağı Galeta Unu, Tuz , Karabiber, Kızartmak İçin Sıvıyağ.
Yemeğin Tarifi 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.

Sonraki
Sonraki Konu:
Nuraniye Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: