Ramazan'da gün içinde uzun süre sıvı tüketilmediğinden ağız kuruluğu oluşur.
Tükürük ağız içini yıkayan, koruyan, temizleyen, hijyenini sağlayan önemli bir vücut salgısıdır. Tükürük olmadığı zaman gıda artıkları ağzımızın girinti çıkıntılarında kalır.
Ve bunlara bağlı ortaya çıkan bir takım oksijensiz ortamda yaşamayı seven bakteriler, ağız içinde birikir, çoğalır ve onların ortaya çıkardığı gazdan da ağız kokusu oluşur.
Ramazan ayındaki ağız kokusundan kurtulmak için iftar ile sahur arası bol sıvı tüketmek gerekir. Sahurda oruçlu hale başlamadan önce, mutlaka ağız hijyenine dikkat edilmeli, dişler çok iyi bir şekilde fırçalanmalı.
Ayrıca dilin üst bölümünün temizliğine de dikkat edilmelidir. Yoğurt yemek, maydanoz çiğnemek ve yeşil çay tüketmek de ağız hijyeninde önemli bir yere sahiptir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu