Yaz aylarında sıcaklardan dolayı sıvı kaybını artar, bu da su ihtiyacını artırır. Sahur ve iftar arasındaki uzun süre de göz önünde bulundurulduğunda en çok dikkat edilmesi gereken konu ise sıvı tüketimidir.
• Sahurda ve iftarda mümkün oldukça su içmeye özen gösterin.
• Elektrolit dengesini sağlamak için daha çok ayran ve taze sıkılmış meyve suları tüketin. (Hazır ayranların içinde tuz bulunması nedeni ile yüksek tansiyon hastaları tarafından tüketilmemeli.)
• Mideyi terk etme hızı yüksek olduğu için besinleri soğuk tüketmekten kaçının.
• İftara çorba ile başlayın.
• İftarda ağır, yağlı, kızartma gibi gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durun.
• İftarda mutlaka sebze yemeğine yer verin ve mümkün olduğu kadar iyi çiğneyip yavaş tüketmeye özen gösterin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu