Malzemeler: 2 Demet Pazı, 500 gr Orta Yağlı Kıyma, 2 Yemek Kaşığı Salça, Yarım Demet Maydanoz, 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur, 2 Adet Soğan, 3 Yemek Kaşığı Margarin, Yeteri kadar tuz, karabiber.
Yemeğin Tarifi
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.
Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.