Ramazan süresince oruç tutarken aynı zamanda fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz. İftar ve sahurda un, şeker ve tuz tüketmeyin. Sahurda protein, iftarda ise bir kase çorbadan sonra sebze yemeğini tercih edin
Zayıflamak isteyenler için Ramazan bir fırsat mıdır?
Ramazan kilo vermek için iyi bir başlangıç olabilir. Fazla kilosu olan kişiler için Ramazan eşsiz bir fırsat olacaktır. Ramazan'ın yaşam şeklini değiştirmesi için; Hafif fizik aktivite ile zenginleştirilen, doktor gözetiminde yapılan dengeli bir diyet uygun ortamı hazırlayacaktır.
Ramazan ayı genellikle kilo alınan bir dönem olarak bilinir.Fakat uzman gözetiminde düşük kalorili ve dengeli gıdalardan oluşan, araları iyi belirlenmiş, iftar ile sahur arasına sık öğünler yerleştirilmiş bir program ile siz sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. İftarda ve sahurda bol su içilmesi, iftarda bir tabak yemekten sonra 15 dakika ara verilmesi, genel önlemler arasındadır.
Hangi gıdalardan kaçınmalıdır?
Mide şikayetlerinin önemli bir nedeni reflü hastalığıdır. Hastaların iftarda ve sahurda aşırı miktarlarda yemesi, yemek yedikten hemen sonra yatmaları, şikayetlerinin artmasına yol açacaktır. Yine yağlı gıdalar, kızartmalar, salçalı yemekler, turunçgiller, sigara, kafeinli içecekler yakınmaları arttıracaktır.
Ramazanda diyete başlayacak kişi öncelikle neler yapmalı?
Önce doktoruna başvurmalı, gerekli tetkikler yapılmalı. Kan tahlillerinden sonra şeker, böbrek hastalığı gibi başka bir hastalığı olup olmadığı belirlenmelidir. Daha sonra kişiye özel bir beslenme ve egzersiz programı hazırlanmalıdır. Egzersizler, yemekten 1-2 saat sonra yapılmalıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.