Malzemeler: 1 Tatlı Kaşığı Hardal, 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı, 1 Çorba Kaşığı Sirke, 1 Çorba Kaşığı Un, 1 Çorba Kaşığı Yoğurt, ½ Çorba Kaşığı Soya Sosu, Tuz , Karabiber, 3 Diş Sarmısak, 2 Adet Tavuk Göğsü, 300 gr Mantar, 2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı, 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi.
Yemeğin Tarifi
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım.
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuketlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım.
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.