Malzemeler: 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 kg havuç, 3 su bardagı süt, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı pekmez, 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık, 1 çay bardagı süt.
Yemeğin Tarifi
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.
Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.