Malzemeler: 4 Yumurta, 3 Domates, 140 gr Mısır (hazır ürün, konserve), 200 gr İrmik, 200 gr Süt Kreması, Tuz, Karabiber, 1 Kırmızı Dolmalık Biber, 100 gr Biberli Salam, 1 lt Süt, 600 gr Lahana, 5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri, Bir Miktar Yağ, 1/2 Demet Taze Soğan.
Yemeğin Tarifi
Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatın. 2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını çırpın. İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin. Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın. Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.
Fırın kabını yağlayın. İrmikli karışımı kabın içine boşaltın. Sebzeli karışımı üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin. Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Yemeğin üzerine serpip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.