Malzemeler: 1 Kg Pırasa, 2 Adet Soğan, 300 gr Kıyma, 1.5 Çorba Kaşığı Margarin, 4 Adet Yumurta, 1/2 Su Bardağı Süt, 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri, 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası, Karabiber, tuz.
Yemeğin Tarifi
Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pırasayı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tuzu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın.
Üzerine süt, yumurta karışımını dökün. Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.