Malzemeler: 1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye, 2 Çorba Kaşığı Margarin, 2 Adet Soğan, 200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti, 2 Adet Patates, 1/2 Çay Bardağı Pirinç, 1 Çorba Kaşığı Salça, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip, servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.