Malzemeler: Yarım kg mantar, 4 adet soğan, 4 adet dolmalık biber, 2 adet kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı köri, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1/2 su bardağı yağsız kaşar peyniri rendesi.
Yemeğin Tarifi
Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin. Daha sonra salçayı malzemelerin üzerine ekleyin.
Mantarları ikiye kesip, ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte pişmeye bırakın. 35 dakika sonra tuzu, köriyi ve kekiği ekleyin. Sebzeler piştiğinde ocaktan alıp, daha şık görünmesi için bir güvecin içine koyun.
Üzerini rendelenmiş yağsız kaşar peyniri ile kaplayın. Fırına sürün. Kaşar peyniri eriyip, altın sarısı renk aldığında fırından çıkartıp, servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.