Malzemeler: Yarım kg kıyma (köftelik orta yaglı), 1 baş soğan (rende), 1 yemek kaşığı süt, Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon, 2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış), 1 adet yumurta akı, 2 adet tırnaklı pide, 3 adet orta boy patates, 2 adet doğranmış domates, 1 dïş sarımsak., 1 su bardağı yoğurt (suyu süzülmüş), 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber. Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ.
Yemeğin Tarifi Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.
Önce patatesleri kızartıp servis tabağına üst üste gelecek şekilde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpılmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne alacalı şekilde ilave edip sıcak olarak servise sunun.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu