Malzemeler: 500 gr Kuzu eti, 250 gr tereyağı, 3 orta boy soğan, 1 çorba kaşığı un, 4 büyük domates, 4-5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı yağ, 3 orta bpy patates, 3 orta boy havuç, 300 gr iç bezelye, 1/2 demet maydanoz.
Yemeğin Tarifi Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sık sık karıştırarak 8-10 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz.
Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Unu katıp birkaçkez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karıştırınız. Etlerin üsütünü örtecek kadar et suyu katıp karışımı kaynamaya bırakınız.
Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca parmak patatesleri ekleyip arasıra çevirerek 5-6 dakika, her yanları hafifçe pembeleşene kadar kızartınız.
Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz.
Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız. Tencereyi orta ateşe oturtup, havuçları 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp havuçları çıkarıp süzünüz.
Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız. Orta ateşte onları da yumuşayana kadar pişirip çıkarınız.
Öteki tenceredeki etler 1.5 saat iyice yumuşayana kadar piştikten sonra haşlanmış havuç, bezelye ve kızarmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte pişiriniz. tencereyi ateşten alıp kebabı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak kıyılmış maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu