Kadınlar genellikle depresyon dönemlerinde ve adet dönemleri öncesi 1 haftalık dönemde sıkıntılı zamanlar geçirirler. Adet döneminde östrojen, prolaktin, tiroid hormonlarının düzeyinde görülen artışlar kadınlarda tatlı krizlerinin oluşmasına yol açar.Kadınlar bu dönemlerde düzensizce tatlı ve şekerli besin tüketerek kilo alma eğilimi içerisine girerler.Bu dönemlerde hamur işi tatlılar yerine, sütlü tatlılar veya meyveli yoğurt yiyerek durumun vahimliğini minimuma indirmek mümkün. Bu tip besinlere yönelmek kadınlarda 25 yaştan sonra yüksek oranda görülen kalsiyum ihtiyacınıda karşılayacaktır. Kadınlar adet dönemleri öncesinde 2-3 günde bir sütlü tatlı yiyerek krizin etkisini hafifletebilir. Adet dönemleri yaklaşırken ve depresyon dönemlerinde uygulanacak tatlı krizi diyeti kadınların bu gibi dönemlerden kilo almadan kurtulmasını sağlayacak.
Kahvaltı: 1 bardak şekerli süt +2 kibrit kutusu kadar beyaz beynir + 1 adet domates + 1adet salatalık + 1-2 tatlı kaşığı bal yada reçel + 2 dilim kepekli ekmek.
Ara: 1 porsiyon sütlü tatlı (muhallebi, sütlaç, kazandibi,keşkül, tavukğöğsü).
Öğle: 1 kase çorba + 1 tabak sebze yemeği + sınırsız salata + komposto.
Ara: 1 adet gofret.
Akşam: 150 gram kadar et + sınırsız salata + 2 dilim kepekli ekmek
Yatmadan: 1 porsiyon aşure, kabak tatlısı veya ayva tatlısı yada sütlü tatlı çeşidi.
Tatlı krizi diyetine adet döneminden 3 gün önce başlamak ve adet dönemi bittiğinde diyeti sonlandırmak idealdir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.