Malzemeler: 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş, 150 ml tavuk suyu, Tuz ve karabiber, 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz, 1 diş sarımsak, iyice doğranmış, 10 ince dilim çemensiz pastırma, 40 gr tereyağı, eritilmiş, 4 limon parçası, süslemek için.
Yemeğin Tarifi
Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın. Izgarayı yüksek ateşte ısıtın. Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.