Malzemeler: 2 milföy hamuru, 30 gr antep fıstığı, 1 çay bardağı kaşar rendesi, 1 yumurta sarısı susam, Çörekotu.
Köfte Malzemesi: 500 gr dana kıyma, 4 biber (ince doğranmış), 1/2 demet maydanoz, 6 diş sarmısak, 1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış), Tuz, karabiber.
Yemeğin Tarifi
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.