Malzemeler: 250 gr Kuru Bakla, 1 Adet Havuç, 1 Adet Kereviz, 1 Adet Patates, 2 Adet Soğan, 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı, 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 1 Çorba Kaşığı Nişasta, 1/2 Demet Dereotu, 8-10 Adet Ceviz, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın.Ertesi gün,tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp,baklayı da ekleyin. Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin.Sebzeleri tel süzgeçten geçirin.
Nişastayı soğuk suda birkaç dk karıştırarak eritin.Sebzelere ekleyip,karıştırmaya devam edin.Kısık ateşte 5 dk daha pişirin.Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün.Soğumaya bırakın.
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip,cevizle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.