Malzemeler: 1 kibrit kutusu kadar margarin, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı sirke, 2 diş sarımsak.
Sosu için: 100 gr kıyma, Çeyrek paket margarin, 1 yemek kaşığı salça.
Yemeğin Tarifi
Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.