Malzemeler: 2 litre süt, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı file fındık, 3 portakal kabuğunun rendesi, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı tarçın, 1 çay bardağı antepfıstığı, 2 su bardağ şeker, 1/2 su bardağı nişasta.
Yemeğin Tarifi
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.