Kış mevsiminin dayanılmaz meyvesi portakal ile nefis bir pasta yapmaya ne dersiniz? İşte lezzetine doyamayacağınız portakallı pasta tarifi.
Malzemeler: 1 Adet hazır pandispanya, 1 Çay bardağı portakal suyu, 1 Paket krem şanti, 1 Su bardağı soğuk süt, 1 Adet portakal, 8 Adet kakaolu bisküvi
Üzerine: 1 Çay bardağı pudra şekeri, 1 Çorba kaşığı ince kıyılmış fındık, Portakal dilimleri.
Hazırlanışı: Öncelikle hazır pandispanyayı düz bir zemin üzerine koyun. Her iki katına da portakal suyu sürün. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle 5-6 dakika çırpın.
Buzdolabına alıp, biraz dondurun. Bu arada portakalın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve püre haline getirin. Kakaolu bisküvileri de havanda iyice dövüp, portakal ğüresi ile karıştırın. Dolaptan aldığınız krem şantiye portakallı karışımı ekleyip, iyice çırpın.
Daha sonra pandispanyanın bir katına sürün. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. En üste pudra şekeri serpin. Portakal dilimleri ve ince kıyılmış fındık ile süsleyip, servis yapın. www.kadincazayiflama.com
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.