Malzemeler: 1 Çorba Kaşığı Margarin, 1 Adet Soğan, 4 Silme Çorba Kaşığı Un, ½ Su Bardağı Süt, Tuz, Karabiber, ½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri, ½ Su Bardağı Ekmek İçi, 3 Adet Kabak.
Yemeğin Tarifi
Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.İyice karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alın. Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın. Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin. Sıcak servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.