FARKLI BİR DÜZENLEME

Çalışma tezgahını rahatlatması amacıyla tezgah altındaki temel dolaplardan birinin çıkarılıp dolaba iki tahta levhanın eklenmesiyle elde edilecek duvara monte edilen ve köşe tutacakları ile sağlamlaştırılan mini bir tezgah, standart çalışma düzeni içerisine eklenebilir. Bu mini tezgahın üzerine iki bölmeli seramik bir ocak ankastre olarak yerleştirilebilir. Tam üzerinde tavana monte edilen davlumbaz ve iki cam çekmece ise yerden kazanım sağlayacaktır.

FONKSİYONEL BİR RAF

Diğer mobilyalarla aynı renk tonuna boyanan ahşap bir rafa mutfak malzemelerinin yerleştirilmesiyle tezgahta alandan kazanabilirsiniz. Sofra takımının üzerine orta yükseklikte monte edilen rafa çoklu priz entegre edebilir, bu sayede şoresan tüplerle yapılan aydınlatmayı da dekoratif bir şekilde kapatmış olursunuz. Bıçak gibi metalik mutfak malzemelerinin el altında bulunması için de rafa manyetik bir ray vidalayın.

SÜRGÜLÜ KAPAKLAR

Mutfak dolaplarından birine küçük tekerlekler üzerinde kayan sürgülü metal tablalar ekleyin. Mutfak robotunu saklarken aynı zamanda el altında bulunmasını da sağlayan bu düzenlemede, dolap içerisine bir elektrik prizi de yerleştirin. 60 cm genişliğindeki standart boyutuyla sabit mobilyaya adapte edilen bu tablaya ekmek tahtasını da ilave edin. Diğer dolap kapakları da aynı şekilde sürgülü olursa, klasik dolap kapaklarına oranla daha az yer kaplayan bir çözümünüz olur.

DEKORATİF RAFLAR

Uygulaması kolay ve az masrafı bu düzenleme, pratik olduğu kadar dekoratif bir çözüm sunuyor. Burada CDleri düzenlemek için alınan raşarı farklı bir amaç için kullanabilirsiniz. Tezgahla aynı renk tonlarını taşıyan raşarı aynı zamanda dekor olarak değerlendirmiş de olursunuz. Alandan kazanmayı ve fonksiyonelliği ön plana çıkaran yaratıcı fikirler ise; el altında bulunmasını istediğiniz eşyaları bu alana yerleştirebilirsiniz.

İKİ KİŞİLİK MOBİL TEZGAH

Masif ahşaptan bir tezgah ve masanın bulunduğu bu küçük yemek alanı hızla atıştıracağınız öğle yemekleri için ideal. Fren özellikli küçük tekerlekleri sayesinde duruma göre masa bölümünü ileri geri kaydırabilirsiniz. Standart bir masaya göre yükseltilmiş olan masaya aynı malzemeden yapılmış iki adet sandelye eşlik edebilir.

BAŞ BAŞA RAHATLIK

Doğal ışıktan faydalanmak için pencerenin altına yerleştirilebilen bu küçük yemek köşesi, arkalığı eğimli sabit iki tabureden ve kare bir masadan oluşuyor. Duvara bir çıta yardımıyla sabitlenen masa orta kısmındaki ayakla da destekleniyor. Geri dönüşümlü, baskıya dayanıklı köpükten ısmarlama kesilen minderler ise, lekelere ve neme karşı dayanıklı sentetik bir kumaşla kaplanabilir.

MODÜLER BİR BÖLÜM

Kumaşla kaplanmış yastıklarla dekore edilen iki ya da dört kişilik bu yemek köşesi, iki mobilya arasında yer alıyor. Minderlerin ortasına yerleştirilen masa sıcak bir ortam yaratmanızı sağlıyor. İnce bir cam levhanın yapıştırıldığı küçük masa ufak tekerleklerle donatılmış. Masa şeritlerine asılan tül kumaşlar daha neşeli bir görünüm veriyor.

DUVAR KAĞIDI İLE KONTRAST YARATIN

Pembe ve çiçek desenli, vinil boyalı bu duvar kağıdı ile mutfağa taze bir esinti katabilirsiniz. Desenin pastoral etkisini dengelemek için çelik aksesuarlar tercih edin. Koruma amacıyla da yarı yüksekliğe kadar duvarı cam bir pano ile kaplayın. Aynı zamanda pastel tonların hakim olduğu yemek köşesiyle de romantik bir görünüm elde edebilirsiniz.

TRANSPARAN EFEKTLER

Bu mutfak düzenlemesinde çıkış noktası duvara monte edilen tutacaklar üzerine yerleştirilen raşar. Düzenlemenin akılcı yanı ise buzlu camdan yapılan sürgülü raf kapaklarının mutfak malzemelerinin görünmesine izin vermesi ve bir yandan da malzemeleri tozdan koruması. Aynı düzenlemeyi hazır mutfak dolapları ile de yapabilirsiniz.

AJANDA DOLAPLAR

Dolap kapaklarını tablo boyası ile boyamayı deneyin. Daha canlı renkleri de tercih edebilirsiniz. Çivilenen desenli küçük penslere de kartpostallar ya da alışveriş listesi asın. Kendinize bir duvar saati yapmak için de bir delik açın ve içine saat ibresini yerleştirin. Kapağın diğer tarafına da elektronik saat kutusunu sabitleyin.

AYDINLIK BİR RENK

Mutfağınıza aydınlık bir görünüm vermek istiyorsanız duvarın bir ya da iki bölümünü açık renklere boyamayı deneyin. Ayrıca el testeresi ile kapakların orta kısmında kare bir açıklık oluşturabilir ve bu açıklığı renkli akrilik cam karelerle kapatabilirsiniz.

GİZLİ KİLER

Bir marangoz tarafından verniklenenen tahta pano ile yapılan bir bölme, besinleri saklamak ve kalabalık yapan mutfak aletlerini ortadan kaldırmak için ideal olabilir. Bu alanı kapatmak için de doğrudan tavana monte edilen çelik bir ray üzerinde kayan buzlu camdan sürgülü iki kapak kullanabilirsiniz. Ya da hazır boy kiler dolaplarını tercih edebilirsiniz.

RENKLERİN DİNAMİZMİ

Aynı renk gamındaki sıcak renklerin bir arada kullanılmasıyla mutfakta neşeli ve modern bir hava yaratabilirsiniz. Düzenlemede sofra takımları ve mobilyalarla bütünlük sağlanması için dolap kapaklarının üzerine geniş çizgiler halinde boya uygulayabilir ya da duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.

HÜCRESEL DUVAR DOLAPLARI

Yapıştırma, sıvama ve boyama işlemlerinin ardından duvara monte edilen beton hücreler ile sade ve çizgisel bir düzenleme oluşturabilirsiniz. Farkı ebatlardaki kasalardan oluşan bu dolap, mutfak malzemelerinin yerleştirilmesi için yeterli bir alan sağlayacaktır. Dolap düzenlemesinin orta kısmındaki dar, uzun bölümler ise sürahi ve şişe gibi uzun eşyalarınız için ideal bir kullanım yeri olacaktır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu