Malzemeler: 1 Kg. iri Kereviz, 100 gr. Un (2/3 su bardağı), 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu, Tuz, Karabiber, 2 Adet Yumurta, 60 gr. Galeta Unu (1/2 su bardağı), 3-4 Dilim Limon, 60 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri, 150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı).
Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyun, ikiye bölün, 1 cm. kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın.
Soğuk suya tutup süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. İlk önce una, sonra çirpilmiş yumurtaya, en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin.
Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.