Malzemeler: 280 gr Yoğurt (1 su bardağı), Nane, Tereyağı, 200 gr Kıyma, Tuz , Karabiber, 1.5 lt Et Suyu, 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası, 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası, 1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru, 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi, Kızartmak İçin Sıvı Yağ.
Yemeğin Tarifi
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın.
Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.