Malzemeler: 1 Soğan, 1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber, 4 Çorba Kaşığı Limon Suyu, 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarmısak, 4 Kabak, Maydanoz, Dereotu, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın. Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın. Fırına verip orta bölmede 15 dak. kadar pişirin.
Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.