Malzemeler: 1/2 Kg Kuşbaşı Et, 2 Adet Soğan, 3 Diş Sarmısak, 3 Adet Domates, 2 Adet Sivri Biber, Tuz, Karabiber, 1 Çay Kaşığı Salça, 1 Su Bardağı Sıcak Su, 1 Adet Pide, 1 Çay Kaşığı Tereyağı.
Üzerine: 2 Çorba Kaşığı Yoğurt, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı.
Yemeğin Tarifi
Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kaşığı salça,tuz ve karabiberi ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.1 su bardağı sıcak su ekleyin.Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.
1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.Kare biçiminde kesin.Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.2 çorba kaşığı tereyağını eritip,etlerin üzerine gezdirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.