Malzemeler: 1.5 kg. Kurufasulye, 1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti, 100 gr. Pastırma, 1 Yemek Kaşığı Tereyağı, 2 Baş Soğan, Kırmızıbiber, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta harareti ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.