Bu tür konuşmaları yaparken ne istediğinizi bilmeniz işinizi kolaylaştırır. Kusursuz bir hazırlıkla istediklerinizi anlatabilirsiniz. İşte bayanlar için patronunuzla hangi konularda nasıl konuşmanız gerektiği konusunda öneriler.

Zam isteme

Patronunuzdan zam istemek için ona koşmadan önce yıllık bilançonuzu kontrol edin. Bu sizin neden zam istediğinizi açıklamanıza yardımcı olur. Ona kazanç sağlayan, başarıyla tamamladığınız işleri de listeleyerek gösterin. Mümkün olduğu kadar seçici olun. Örneğin eğer satış bölümündeyseniz yıllara göre mukayeseli, göze çarpan ve müşteri

kazanımlarını sunabilirsiniz. Ayrıca, sizin gibi kalifiye bir elemana diğer şirketlerde ne kadar ödendiğini öğrenin. Zamanlama herşeydir.. Bu nedenle patronla konuşmak için doğru zamanı seçmelisiniz. Şirketin istediğiniz zamamı vermeye gücünün yetip yetmediğinden emin olun. Görüşme ayarladığınızda, patronunuzun savunma pozisyonunda olmaması için ona görüşmek istediğiniz konuyla ilgili önceden bilgi verin. Profesyonel olun.. Görüşme boyunca gözlerinizi kaçırmaya çalışsanız bile arkadaşça tavrınızı sürdürerek görüşmeyi tamamlayın.

Yoğun çalışma

Masanızın üztünde dağ kadar yığılı dosyalar ve sizi bekleyen bir sürü iş var. Her dakika bir iş tamamlıyor ancak işlerinizin bir türlü bir türlü bitmediğini görüyorsunuz.. Her gün işleriniz yoğunlaşıyor ve siz bu işleri asla tamamlayamayacağınızı düşünüyorsunuz. Daha fazla ertelemeyin.. Bu gibi durumlarda patrona işlere yetişemediğinizi ve aşırı yoğun olduğunuzu söyleyin. Siz sessiz kalmaya devam ettiğiniz sürece yeni işler gelmeye devam ederken, işlerin hepsini yetiştirebildiğinizin zannedilmesine neden olur. Yardım konusunda açık olun.. Patronun desteğiyle, yaşadığınız

sıkıntıların tam nedenini ve işlerin üstesinden gelme stratejisi belirleyin. Bir danışman da sorumluluklarınızın dağılımı ve zaman yönetimi konusunda size yardımcı olabilir. Sizin ve yöneticiniz, ortak ve basit çözümler geliştirebilirsiniz.

Bir hata yaptıysanız

İş yaşamında büyük hatalar yapılabilir. Bu herkesin başına gelebilir. Bunu patronunuzla nasıl paylaşacaksınız? Bu sizin her zaman hata yapacağınız anlamına gelmez, önemli olan hatanızı telafi etmeniz.. Hatanızı anlar anlamaz patronunuzla paylaşın. Sorunu giderebileceğiniz departmanla hemen irtibata geçerek düzeltmeye çalışın. Hatanızla ilgili birini veya başka birşeyi suçlamayın.. Tüm sorumluluğu alın ve gerçekten pişman olduğunuzu açıklayın. Bir daha böyle bir hata yapmayacağınızdan emin olmalarını sağlayın. Hatanız nedeniyle patrondan zam talep etme hakkınız olmayabilir ancak hata yapmanız önlemek için proje yönetimi aşamasında danışabileceğiniz birini göstermesini isteyebilirsiniz. Bu tür isteklerinizi açık olarak dile getirin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: