Özellikle yüksek protein ve fiber içeren yiyecekler, sizler için yağ yakıcı özellik taşıyan en faydalı besin ve yiyecek gruplarıdır. Vücudumuz proteinli yapıları sindirirken, bu sindirim için yağlı besinlere göre daha fazla enerji harcamaktadır. Bu da daha fazla enerji harcanması anlamına gelmektedir.
Yumurtanın sarısında bulunan kolesterol nedeniyle yumurta beyazı ile yapılacak diyet ve rejim çalışmalarında, yüksek oranlı protein diyetlerinde, hızlı ve kalıcı kilo vermek mümkün olmaktadır. Yumurtada bulunan B12 vitaminleri yağ hücrelerinin yakılmasında ve yağ dokusunun vücuttan eritilerek atılmasında çok hayati bir rol oynamaktadır.
Günlük süt ve yağsız süt ürünlerini aşırı biçimde tüketmediğiniz sürece bölgesel zayıflama ve bölgesel incelme için ideal besinler olarak tüketebiliriz. Fasulye, Bezelye, Nohut, Barbunya gibi baklagillerin hepsi, zayıflatıcı ve yağ yakıcı enzimler içermektedir. Zeytinyağı, içerisinde bulunan bazı yağ yakıcı ve zayıflatıcı enzimler sayesinde bölgesel zayıflama için de fırsat sunmaktadır. Yulaf, çavdar ekmeği, somon, beyaz et zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkilere sahiptir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.