Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 2 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz, 2 Su Bardağı Ayva Rendesi, Yarım limon suyu, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Çay Kaşığı Tarçın, 125 gr Margarin, 2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için: 100 gr Margarin, 4 Yemek Kaşığı Kakao, 1 Adet Yumurta, 5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri.
Yemeğin Tarifi
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılınmasını bekleyin. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve limon suyunu karıştırın. Hamura ilave edin. Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın. 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos döküp servise sunun.
Sosun hazırlanışı: Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.