Malzemeler: 2 demet suteresi, sapları ayıklanmış, 2 pembe greypfrut, dilimlenmiş, 50 gr badem, kabukları ayıklanmış.
Sos: 1 çaykaşığı ince doğranmış soğan, 1/2 çaykaşığı şeker, 1 yeşil limonun suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber.
Yemeğin Tarifi
Izgarayı orta ateşte ısıtın ve bademleri ızgara telinin üstüne yerleştirin. 8-10 dak. arada sırada çevirerek açık kahverengi olana dek kızartın.
Sosu yapmak için: Soğanı, şekeri, limon suyunu ve zaytinyağını bir salata kabına koyun. Sos koyulaşıp bütün malzemeler iyice karışıncaya dek bir çatalla çırpın. Tuz ve biberle tatlandırın.
Greyfurt dilimlerini sularıyla birlikte sosa ekleyin. Suteresi yapraklarım da katıp karıştırın. Kızarmış bademleri üzerine koyup, servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Suteresi buzdolabında 1 hafta dayanır. Ayıklanmış ve yıkanmış tereyi hava almayacak şekilde plastik bir torbada saklayın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.