Malzemeler: 400 gr. Orta Yağlı Kıyma, 200 gr. Köftelik Bulgur, 3 Diş Sarmısak, 1/2 Çay Kaşığı Pulbiber, 1 Tatlı Kaşığı Nane, 1 Baş Kuru Soğan, 1/2 Çay Kaşığı Karabiber, 30 gr. Çam Fıstığı, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.
Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, suyunu süzün. Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.
En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.