Malzemeler:
Milföy Hamuru İçin: 1/4 Su Bardağı Un, 1 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Tuz, 1 Tatlı Kaşığı Sirke,1 Tatlı Kaşığı Tereyağı, 1/2 Su Bardağına Yakın Su, 9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı.
Börek Harcı İçin: 1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti, 1 Orta Boy Soğan, 1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin, 1 Çay Kaşığı Tuz, 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası, 1 Su Bardağı Su, 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker, 1 Çay Kaşığı Kuru Nane.
Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı.
Yemeğin Tarifi
Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri 4 cm.boyunda doğrayın.Tencerede tereyağını eritin.Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayın.Eti geniş bir kaba alın.Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.