Malzemeler: 200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı, 200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç, 150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates, 2 adet ince doğranmış kuru soğan, 200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates, 2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber, 4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak, 150 gr tereyağı veya margarin, Yeteri kadar tuz, 6 bardak su.
Yemeğin Tarifi
Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.