- Emzirme saatleri konusunda katı davranmayın. Yarım saatlik sapmalar sorun değildir.
- Emzirirken memeleri değiştirin. Böylece her iki memeyide boşaltarak yeterince uyarmış olursunuz. Emzirmeden az sonra yeniden emmek isteyen bebeğe biberon vermeyin. Bebeği memede tutmaya devam edin.
- Bebek ağlarken meme vermeyin. Hafifçe pışpışlayarak önce sakinleşmesini sağlayın.
- Bebeği yeterince beslenemediği kaygısıyla uyanık kalmaya zorlamayın. Bazı bebekler "uykucu" olur. Memeyi emerken uykuya dalabilirler. Ama acıkan bebek kendiliğinden uyanır.
- Süt üretimine yoğun bir hormon üretimi eşlik eder. Bu da memelerde büyümeye, kızarmaya ve ağnya yol açar. Duyulan rahatsızlıklan ortadan kaldırmak için sıcak pansuman yeterlidir.
- Bebeğin emmesi annenin kanında oksitosin adlı hormonunun artmasına yol açar. Oksitosin meme bezlerindeki kas liflerini kasarak sütün kanallar yoluyla dışan çıkmasını sağlar. Bu hormon aynı zamanda dölyatağının kasılmasma ve birçok kadında sancı biçiminde karın ağrısına yol açar. Ama bu belirti 2-3 günde kaybolur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.