Malzemeler: 1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti, 2 Soğan, 15 Konserve Mantar, 5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye, 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık, 1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü, 10 Milföy Hamuru, 3 Çorba Kaşığı Un, 1 Yumurta Sarısı, 1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu, Karabiber, Kekik, Tuz.

Yemeğin Tarifi

Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin. Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun. İnce kıyılmış mantar, bezelye, kekik, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın. Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın. İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın. Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerini, iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serperek, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu