Malzemeler: 4 adet yufka, 1 demet ıspanak, 5 adet sosis, 2 adet havuç, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta sarısı.
Yemeğin Tarifi
Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını yıkayın. Yaprakların suyu süzüldükten sonra ince doğrayın. 2 adet yufkayı arasına yağ sürüp üst üste koyun. Üstte kalan yufkayı yağlayın. Üzerine ıspanağı yayın. Üzerine üçüncü yufkayı koyup yağladıktan sonra rendelenmiş havucu yayın. Havuçlu harcın üzerini yufka ile kapatıp yağlayın. Üzerine küçük doğranmış sosis ve rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Sebzeli böreğin köşelerini hafifçe içeri kıvırıp, rulo şeklinde sarın. Ruloyu ortadan ikiye bölün. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.