Malzemeler

Üzerine Sürmek İçin: 1 Yumurta

Mayalı Hamur Malzemesi: 4.5 Su Bardağı Un, 5 Kahve fincanı Margarin, 5 Tatlı Kaşığı Toz Maya, 2 Yumurta, 2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker, 3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt, 2 Çay Kaşığı Tuz.

İç Malzemesi: 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar, 1 Demet Maydanoz, 1 Çırpılmış Yumurta.

Yemeğin Tarifi

Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Şeker eriyince ılık karışıma (35-40 derece) toz mayayı ilave edip eritin. Unu hamur kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı dökerek 10 dakika bekletin. Karışıma tariflerdeki diğer malzemeleri ilave edin. Hamur yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun. Hazırladığınız hamuru temiz bie bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakın. Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür çatlaklar olmamasına dikkat edin.

Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini örtün. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin. Maydanozu ince kıyın. Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Hamurların üzerine elinizle bastırın. Yarısına iç malzemesinden yerleştirip kalan hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu