- Mutlaka sahura kalkılmalı ve sahurda hafif besinler tüketilmelidir.
- Sıvı ihtiyacını gidermek için günde 2-2.5 litre su içilmelidir
- İftarda, önce hafif, az yağlı besinlerle yemeğe başlanmalıdır
- Yemekler yavaş yavaş ve az porsiyonlar şeklinde tüketilmelidir
- Kan şekerini hızlı yükselten besinlerin yerine posa miktarı çok olan kepekli besinler tercih edilmelidir.
- İftarda kızartmalar ve yağlı besinlerin yerine ızgara, haşlama, buğulama şeklinde pişirilmiş hafif yemekler tercih edilmelidir.
- Tatlı yemek istendiğinde hamurlu, ağır tatlıların yerine sütlü hafif tatlılar tercih edilmelidir
- Ara öğün olarak meyveye yer verilmelidir.
- Haftada üç kere düzenli hafif egzersizlere devam edilmelidir.
- İftar mönüsünü hazırlarken her grup besinden dengeli bir mönü hazırlamaya özen gösterilmelidir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.