Mısır Püskülü (Zea mays): Ortalama 2 metre boylarında, kökü kalın ve saçaklı, yaprakları şerit gibi uzun, sert ve sivri olan bir bitki olan mısırın meyvelerinin ucundaki saçaklardır. Mısır püskülü bol miktarda potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Mısır püskülünde ayrıca, yağ, reçine, şekerler ve allantoin bulunur.
Mısır Püskülünün Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır. Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir. Ödemleri giderir. İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür. Sinirleri yatıştırır.
Mısır Püskülü Nasıl Kullanılır: 1 tatlı kaşığı kadar kıyılmış mısır püskülünün 1 su bardağı kaynamış suda 4-5 dakika demlendikten sonra süzülmesiyle hazırlanan mısır püskülü çayı dahilen ve genellikle yemeklerden önce günde 2-3 kez içmek suretiyle kullanılabilir. Mısır püskülü çayı, zayıflamaya yardımcı bir diğer bitki olan kiraz sapı ile birlikte de kullanılmaktadır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.