Mideye Kelepçe  Takma Yöntemi

Fazla yemeyi önlemek için kullanılan bu yöntem önerilebilir. Ameliyat daha önce uzun süre diyet ve egzersiz yapmış fakat kilo verememiş, vücut kitle endeksi %35in üzerinde olan hastalara tavsiye ediliyor. Bu yöntemde mideyle yemek borusunun birleştiği yerin hemen altına, ayarlanabilir slikon bir halka takılıyor. Bu halka üst bölümde ufak bir boşluk bıraktığı için mideyi ikiye bölüyor. Midenin üst kısmındaki besin alt bölgeye güçlükle ulaşabildiği için hasta az yiyor. Ameliyattan sonra bir yıl içinde fazla kiloların %50si veriliyor.

Kimler için sakıncalı: Ağır kalp yetmezliği ya da akciğer hastalığı olanlara, alkoliklere, çocuklara, hormon bozukluğu nedeniyle şişmanlamış kişilerde mideye kelepçe takma uygulaması sakıncalıdır.

Riskleri: Obezite beraberinde kalp, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarıda beraberinde getirdiği için bu kişilerin ameliyatlarında zaten bir risk söz konusu. Genel anestezi de uygulandığı için zatüree, nefes almada güçlük, bunun yanı sıra kalp dolaşım ve solunum sistemi problemleri daha kolay ortaya çıkıyor. Ayrıca ameliyat sırasında damarlarda kan pıhtılaşması görülüyor. Ameliyat anında oluşabilecek kanamalar, midenin delinmesi ya da çevre organ yaralanmaları da muhtemel riskler arasında.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu