Bağırsaklarınızda trilyonlarca mikroorganizma bulunur. Onların dengeli ve sağlıklı yaşamasını istiyorsanız probiyotik takviye almalısınız. Böylelikle gaz, şişkinlik, kabızlık, ishal gibi rahatsızlıklara karşı kendinizi güvende hissedersiniz.

1. Tip 2 Şeker Hastalığına İyi Gelir

Kan şekerini hızla düşürür ve denge sağlar. İnsulin duyarlılığını arttırır, direnci azaltır.

2. Kolestrol ve Trigliserit Seviyesini Yükseltir

Yüksek kolestrol kalp sağlığını etkiler. Çok düşük olması durumunda ise beyin hücreleri ve hormonlar hasar görür. Probiyotikler kandaki iyi kolestrolü (HDL) arttırırken kötü kolestrolü (LDL) düşürür. Kolestrolün dengeli olmasını sağlar. Ayrıca yüksek trigliseritten korur.

3. Kan Basıncını Kontrol Eder

Damar sertleşmesini düşürür ve damarların daha elastik olmasını sağlar. Böylelikle yüksek tansiyondan korur.

4. Kardiovasküler Hastalıklardan Korur

Kalp krizi ile alakalı bileşenleri engeller. Oksidatif stresi azaltır. Böylelikle kalp-damar hastalıkları ve kalp yetmezliği gibi durumları azaltır. Sitokin seviyesini düşürerek iltihaplanmayı zorlaştırır.

5. Karaciğer Hastalıklarına İyi Gelir

Alkol kaynaklı olmayan karaciğer rahatsızlıklarını ve iltihaplanmalarını tedavi eder. Son seviye karaciğer rahatsızlığı olan sirozun etkisini azaltır. Karaciğer kanserinden korur.

6. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Obeziteden korur, kilo vermeye yardımcı olur.

7. Beyin Fonksiyonlarını Geliştirir

Hafıza ve hatırlamaya yardımcı olur. Hafıza kaybını yavaşlatır. Depresyon ve anksiyete semptomlarını azaltır.

8. Kemik ve Eklemlere İyi Gelir

Kemik oluşumunu güçlendirir. Kırık kemiklerin daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kireçlenmeyi önler.

9. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağırsak mikrobiyomu hastalıklara karşı bizi korumakta büyük bir etkiye sahiptir. Büyük bir tehdit olmadığında bağırsakların sakin düzenini korumasına yardımcı olur. Romatizma, inflamatuar bağırsak hastalığı, çoklu skleroz ve lupus hastalığına iyi gelir.

10. Kanser Tedavisine Yardımcı Olur

Özellikle, göğüs, prostat, akciğer kanserlerinin etkisini azaltmaya ve korumaya yardımcı olur. Standart kanser tedavisinin yan etkilerinin azaltılmasında önemli rolü vardır.


Probiyotik Besinler Nelerdir?



Kefir, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, salamura zeytin, turşu, konserve sebzeler belli miktarlarda probiyotik içerir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu