İğde (Elaeagnus angustifolia): Kızılcığa benzeyen, tadı mayhoş, içi beyaz un gibi olan bir yemiştir. C vitamini açısından oldukça zengindir.
İğdenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Vücuda kuvvet verir. Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır. Öksürüğü ve ishali keser. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarına ve idrar zorluğuna iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Böbreklere faydalıdır. Egzama şikayetlerini azaltır.
İğde Nasıl Kullanılır: İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.