Malzemeler: Yarım kg lahana, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, Yeteri kadar tuz, karabiber.
Yemeğin Tarifi Lahanayı ince kıyın. Yıkadıktan sonra kendi buharında haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Karışım ılınınca peynirin yarısını, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına lahanayı serin. Üzerine sosu yayın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.
Fırında kızartıp et ve tavuk ızgaralarının yanında sıcak olarak servise sunun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu