Malzemeler: 8 Adet Pirzola, 1/2 Çorba Kaşığı Un, 4 Çorba Kaşığı Salça, 12 Adet Arpacık Soğanı, 12 Adet Ayva Dilimi, 1/2 Çay Kaşığı Zencefil, 1/2 Çay Kaşığı Kekik, 10 Adet Tane Karabiber, 1 Su Bardağı Su, Tuz , Kekik, Kızartmak İçin Sıvı Yağ.

Yemeğin Tarifi

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Kirde Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Kuzu Tandır Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu